Bagte figner med orangecreme

Desserter og kager

Bagte figner med orangecreme

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

525/125

kJ/kcal

Energi

16

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

4

g

Protein

40

g

Frugt/grønt pr. person

16

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

4 friske figner (ca. 150 g)
25 g pekannødder
½ appelsin, usprøjtet
2 spsk. græsk yoghurt 2 % eller andet magert syrnet mælkeprodukt
1 tsk. flydende margarine
sødemiddel svarende til ca. 10 g sukker

 

Orangecreme
½ appelsin, usprøjtet
100 g græsk yoghurt 2 % eller andet magert syrnet mælkeprodukt
1 spsk. Grand Marnier, kan udelades
2 tsk. flydende honning

Sådan gør du

Skær to snit på kryds i toppen af fignerne. Pres lidt på siderne, så frugterne åbner sig.

Hak pekannødderne. Riv ¼ tsk. skal af appelsinen, og pres saften ud. Bland nødder, appelsinskal og 1 spsk. appelsinsaft med yoghurt og margarine. Smag til med sødemiddel.

Fordel blandingen i fignerne, og stil dem i et ovnfast fad.

Bag frugterne ved 200° C i 15-20 min., til toppen er gylden, og de er bagte.

Orangecreme

Riv ¼ tsk. skal af appelsinen, og pres lidt af saften ud. Rør fromage frais med appelsinskal og 1 spsk. saft. Tilsæt Grand Marnier og honning.

Servering

Server bagte figner med orangecreme som dessert.

Alternativ

Anvend hasselnødder eller mandler i stedet for pekannødder.