Birkesknækbrød

Brød, Snacks

Birkesknækbrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

250/60

kJ/kcal

Energi

7

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

1

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

37

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

50 g birkes, evt. blandet lyse og blå (ca. ¾ dl)
2 dl fuldkornsrismel eller fuldkornshirsemel (ca. 125 g)
1 dl rismel (ca. 65 g)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 spsk. raps- eller olivenolie
1¼ dl vand

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie og vand, og ælt dejen godt sammen. Rul dejen tyndt ud til ca. 30 cm x 35 cm. Drys birkes over dejen, og rul nogle gange med kagerullen, så de hænger fast. Skær dejen i 20 stykker.

Bag knækbrød ved 200° C i 20-25 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl knækbrødene på en rist.

Servering

Server birkesknækbrød til et mellemmåltid.

Variation

Erstat birkes med sesamfrø.

Tilsæt ¼ tsk. tørret fennikel til dejen.

Obs.: Knækbrødene er glutenfri.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.