Blomkålspizza

Varme retter

Blomkålspizza

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2450/130

kJ/kcal

Energi

45

g

Kulhydrat

23

g

Fedt

44

g

Protein

340

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 person

1 stor fuldkornstortilla (ca. 70 g)
½ lille blomkål (ca. 140 g)
1 dl tomatsovs (ca. 100 g)
½ tsk. krydderier efter smag, f.eks. tørret oregano, timian eller basilikum
¼ tsk. salt
2 forårsløg (ca. 40 g)
1 dl ærter (ca. 60 g)
50 g revet mozzarella med højst 17 % fedt
1 lille pakke lufttørret skinke (ca. 60 g)

Sådan gør du

Del blomkålen i mindre buketter, og blend dem helt fint. Fordel tomatsovs på tortillaen, og dernæst et lag blomkål. Drys krydderier over. Snit forårsløg fint, og fordel dem og ærterne på bunden. Fordel mozzarellaen over grøntsagerne.

Bag pizzaen ved 200° C i 6-8 min., til osten har fået farve.

Skær skinken i mindre stykker, og fordel den på pizzaen, lige når den er kommet ud af ovnen.

Servering

Spis pizzaen straks, evt. med salat til.

Tip

Du kan købe finthakket blomkål, som blomkålsris, på køl og frost.

Overhæld med kogende vand, hvis du foretrækker blomkål med mindre bid.

Du kan fryse en rest mozzarella og tomatsovs.