Blomkålssalat med butterbeans

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Blomkålssalat med butterbeans

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

700/170

kJ/kcal

Energi

15

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

8

g

Protein

210

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 blomkål (ca. 460 g)
1 squash (ca. 285 g)
1 salatløg (ca. 100 g)
1 dåse butterbeans (240 g)

 

Marinade
1 citron, usprøjtet
1½ spsk. olie – gerne citronolie
salt, peber
1 dl friske krydderurter efter smag

Sådan gør du

Del blomkål i små buketter. Skær squashen i tynde strimler. Snit salatløget fint. Bland grøntsagerne sammen med bønnerne.

Marinade

Riv skallen af 1 citron, og pres saften af den. Bland saft og skal sammen med olie, og smag til med salt og peber. Vend marinaden i grøntsagerne – og lad salaten trække i mindst 1 time.

Vend krydderurterne i salaten lige inden servering.

Servering

Server salaten til fjerkræ, fisk eller kød eller en grøntsagsret.

Tip

Butterbeans kaldes også limabønner.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.