Blomkålssuppe med hvide bønner og rugcroutoner

Varme retter

Blomkålssuppe med hvide bønner og rugcroutoner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1350/320

kJ/kcal

Energi

38

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

13

g

Protein

190

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 løg (ca. 100 g)

1 spsk. flydende fedtstof

1 lille blomkål (ca. 275 g)

½ dåse hvide bønner (ca. 120 g)

½ l grøntsagsbouillon

2 tsk. æbleeddike

½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt

evt. ¼ tsk. revet muskatnød

salt, peber, gerne hvid

 

Croutoner

1 fed hvidløg

2 tsk. olie

2 skiver mørkt rugbrød (ca. 100 g)

 

Pynt

Bredbladet persille eller kørvel

Sådan gør du

Hak løget, og svits det let i fedtstoffet, uden at det bruner. Skær blomkålen i mindre stykker. Du kan også bruge stokken. Gem nogle små buketter til fyld i suppen.

Tilsæt resten af blomkålen, bønnerne og bouillon, og kog suppen i ca. 15 min., til blomkålen er mør. Pres hvidløget, rør det sammen med olien, og pensl rugbrødsskiverne med det.

Skær brødet i helt små tern. Rist ternene på en pande, til de er sprøde, eller i ovnen ved 200⁰ C i 12-14 min. på midterste ovnrille.

Blend suppen, og smag til med eddike, muskatnød, salt og peber. Tilsæt blomkålsbuketter og madlavningsfløde, og kog i 2-3 min.

Hak persille eller kørvel.

Servering

Server blomkålssuppe med hvide bønner med hvidløgscroutoner med hakket persille eller kørvel og fuldkornsbrød.

Tip

Du kan erstatte bønner på dåse med 60 g tørrede hvide bønner. Udblød og kog bønnerne efter anvisning på emballagen.