Blomkålssuppe med hvide bønner og rugcroutoner

Varme retter

Blomkålssuppe med hvide bønner og rugcroutoner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1350/320

kJ/kcal

Energi

38

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

13

g

Protein

190

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

1 løg (ca. 100 g)

1 spsk. flydende fedtstof

1 lille blomkål (ca. 275 g)

½ dåse hvide bønner (ca. 120 g)

½ l grøntsagsbouillon

2 tsk. æbleeddike

½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt

evt. ¼ tsk. revet muskatnød

salt, peber, gerne hvid

 

Croutoner

1 fed hvidløg

2 tsk. olie

2 skiver mørkt rugbrød (ca. 100 g)

 

Pynt

Bredbladet persille eller kørvel

Sådan gør du

Hak løget, og svits det let i fedtstoffet, uden at det bruner. Skær blomkålen i mindre stykker. Du kan også bruge stokken. Gem nogle små buketter til fyld i suppen.

Tilsæt resten af blomkålen, bønnerne og bouillon, og kog suppen i ca. 15 min., til blomkålen er mør. Pres hvidløget, rør det sammen med olien, og pensl rugbrødsskiverne med det.

Skær brødet i helt små tern. Rist ternene på en pande, til de er sprøde, eller i ovnen ved 200⁰ C i 12-14 min. på midterste ovnrille.

Blend suppen, og smag til med eddike, muskatnød, salt og peber. Tilsæt blomkålsbuketter og madlavningsfløde, og kog i 2-3 min.

Hak persille eller kørvel.

Servering

Server blomkålssuppe med hvide bønner med hvidløgscroutoner med hakket persille eller kørvel og fuldkornsbrød.

Tip

Du kan erstatte bønner på dåse med 60 g tørrede hvide bønner. Udblød og kog bønnerne efter anvisning på emballagen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.