Bradepandebrød med fuldkorn

Brød

Bradepandebrød med fuldkorn

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. skive

400/95

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

3

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

42

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 20 skiver

2 dl vand

10 g gær

2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

1 spsk. flydende fedtstof

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

125 g fuldkornsdurummel (ca. 2 dl)

125 g rugmel (ca. 2 dl)

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Lun vandet. Rør alle ingredienserne sammen – dejen skal være lidt klistret.

Fordel dejen i en bradepande (ca. 20x30 cm) med bagepapir. Fugt dejskraberen eller hænderne med vand, hvis dejen klistrer fast, når den trykkes ud i formen. Dæk med plastfilm, og stil det i køleskabet i 6 – 12 timer.

Prik evt. med en gaffel, og sæt brødet i en kold ovn. Tænd på 200° C, og bag brødet i ca. 35 min. Afkøl det ude på en rist.

Servering

Du kan servere bradepandebrød med fuldkorn til morgenmad, i madpakken – f.eks. som brødhapser eller sandwich – og som tilbehør til varm mad.

Opbevaring 

Du kan fryse bradepandebrød med fuldkorn.

Tip

Du kan tilsætte 50 g sesamfrø eller 50 g hørfrø til dejen. 1 tsk. rosmarin og 50 g soltørrede tomater i små stykker kan også røres i.

Brug andre typer af fuldkornsmel, f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel og usigtet speltmel. Halvdelen af melet skal gerne være fuldkornsmel.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.