Broccoli-løgtærte

Varme retter

Broccoli-løgtærte

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1375/325

kJ/kcal

Energi

35

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

16

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

16

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Dej

100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt (1 dl)

2 spsk. flydende fedtstof

60 g grahamsmel (ca. 1 dl)

100 g hvedemel (ca. 1⅔ dl)

½ tsk. salt

 

Fyld

2 store løg (ca. 200 g)

½ bundt broccoli (ca. 200 g)

2 æg

100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt (1 dl)

½ dl skummet- eller minimælk

50 g revet ost med højst 17 % fedt

½ tsk. stødt spidskommen

1 tsk. salt

peber

Sådan gør du

Ælt eller rør ingredienserne til dejen godt sammen. Dejen skal være blød. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.

Hak løgene. Skær broccolien i små buketter, kom dem i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 5 min. og afdryp dem.

Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Pisk æg, syrnet mælkeprodukt, mælk, ost, spidskommen, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over. 

Bag tærten i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Servering

Server broccoli-løgtærte med råkost eller anden salat, og evt. fuldkornsbrød til.

Alternativ

Anvend blomkål eller grønne bønner i stedet for broccoli. Rødløg, forårsløg eller porre kan erstatte løg.

Du kan bruge reven muskatnød og udelade stødt spidskommen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.