Broccolisuppe med ostebrød

Varme retter

Broccolisuppe med ostebrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1275/305

kJ/kcal

Energi

33

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

15

g

Protein

155

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 stort løg (ca. 210 g)
1 fed hvidløg, kan udelades
6 kartofler (ca. 360 g)
1 bundt broccoli (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 l bouillon
½ tsk. salt
peber, gerne hvid
1 dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
4 skiver fuldkornsbrød (ca. 125 g)
50 g revet ost med højst 17 % fedt
paprika

 

Pynt
20-25 mandler

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg. Skær kartoflerne i mindre stykker. Del broccolien i buketter, og skær stokken i tern. Gem buketterne til fyld.

Svits løg, kartofler og broccolistok let i fedtstoffet. Det skal ikke brune. Tilsæt bouillon og krydderier, og kog suppen i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre.

Blend suppen.

Kom broccolibuketterne i suppen, og kog dem i ca. 3 min., eller til buketterne er tilpas møre.

Tilsæt madlavningsfløde, og smag suppen til.

Rist mandlerne i ovnen eller på en tør pande. Hak dem groft. 

Fordel osten på brødskiverne, og drys med paprika.

Rist brødene ved 200⁰ C i ca. 5 min., til osten får lidt farve. Skær brødene i halve.

Servering

Drys hakkede mandler på suppen, og server den med ostebrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.