Brunchpandekager med havre

Morgenmad

Brunchpandekager med havre

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

275/65

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

2

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

37

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

14 stk.

2½ dl finvalsede havregryn (ca. 75 g)

2½ dl kærnemælk

1 dl hvedemel (ca. 60 g)

2 æg

1 spsk. sukker

½ tsk. natron

½ tsk. stødt kardemomme

1 knsp. salt

2 spsk. flydende fedtstof

Sådan gør du

Sæt havregrynene i blød i mælken i ca. 15 min. Pisk mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.

Fordel knap ½ dl dej på en stegepande, og steg i 2-3 min. Vend pandekagen, og steg færdig på den anden side. Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøves ikke ekstra fedtstof.

Bag i alt 14 små pandekager.

Servering

Server brunchpandekager med havre til brunch eller til et mellemmåltid.

Alternativ

Tilsæt 100 g blåbær, gerne frosne, til dejen, inden pandekagerne bages.

1 dl mælk kan erstattes af 1 dl lys pilsner.

image-text
Fuldkorn – der frister

Appetit på flere fuldkornsopskrifter?

Opskriften er fra "Fuldkorn – der frister"

I kogebogen "Fuldkorn – der frister" får du 26 sunde opskrifter på mad med fuldkorn, udviklet af Diabetesforeningens diætister.

Opskrifterne er velegnet til dig, der har diabetes, eller til dig, der vil holde vægten - eller måske tabe dig.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.