Bulgur og kylling

Varme retter

Bulgur og kylling

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1500/360

kJ/kcal

Energi

40

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

22

g

Protein

30

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

250 g kyllingeinderfilet

1 spsk. flydende fedtstof

¼ tsk. stødt spidskommen, kan udelades

salt, peber

 

Bulgur

2 løg (ca. 200 g)

2 grønne peberfrugter (ca. 360 g)

1 bundt bredbladet persille

1 bundt frisk mynte

1 fed hvidløg

3 dl fuldkornsbulgur (ca. 200 g)

1 spsk. olie

4 dl vand

1 dåse hakkede tomater med chili (ca. 400 g)

salt, peber

Sådan gør du

Varm fedtstoffet op. Krydr kyllingestykkerne, og steg dem, til de er gennemstegte. Skær dem i mindre stykker.

Pil løgene, og hak dem fint. Skær peberfrugterne i strimler. Hak krydderurterne fint – evt. i en blender. Gem gerne lidt til pynt. Pil hvidløget.

Varm olien op. Svits løg og presset hvidløg i et par min., uden at det tager farve. Tilsæt bulguren, og lad den svitse med i et par min. Tilsæt vand, krydderurter og flåede tomater, og kog bulguren i ca. 12 min.

Kom peberfrugt og kyllingestykker i bulguren og varm igennem i et par min. Smag bulguren til med salt og peber.

Pynt retten med persille og mynte.

Servering

Server bulgur og kylling som en frokostret, evt. med fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.