Burger Lindstrøm

Varme retter

Burger Lindstrøm

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1525/400

kJ/kcal

Energi

36

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

24

g

Protein

115

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

¼ dåse kidneybønner (ca. 60 g bønner)
4 skiver syltet rødbede (ca. 50 g)
350 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. kapers, kan udelades
1-2 spsk. revet peberrod, kan udelades
½ tsk. salt
peber
evt. 1 spsk. flydende fedtstof eller olie
2 store bagekartofler (ca. 600 g)
1 rødløg (ca. 100 g)

 

Grov gulerodscreme
2 store gulerødder (ca. 290 g)
1 fed hvidløg
½-1 chilipeber, styrke efter smag
1 tsk. æbleeddike
salt, peber

Sådan gør du

Hak kidneybønner og rødbeder groft. Bland bønner og rødbeder med oksekød, afdryppede kapers, peberrod, salt og peber. Form farsen til 4 bøffer.

Skær gulerødderne i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i 5-10 min., til de er møre. Afdryp dem, og gem kogevandet.

Blend gulerødderne med knap ½ dl af kogevandet. Pres hvidløget. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint. Bland gulerødderne med hvidløg og chilipeber. Smag cremen til med eddike, salt og peber.

Steg bøfferne på grill eller pande i fedtstoffet.

Skær kartoflerne i 8 skiver ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie, og steg dem på grill eller en pande. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° C i 10-15 min., til de er møre. Skær rødløget i ringe.

Servering

Smør gulerodscreme på kartoffelskiverne, og læg bøffer og løgringe imellem. Server grøntsager eller salat til.

Variation

Du kan servere bøfferne i fuldkornsburgerboller fremfor kartoffelskiver.