Chili con carne

Varme retter

Chili con carne

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1600/230

kJ/kcal

Energi

32

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

31

g

Protein

235

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 løg (ca. 100 g)

2 fed hvidløg

1-2 friske hele røde chilipebre, efter smag

2 store persillerødder (ca. 320 g)

3 stængler bladselleri (ca. 90 g)

1 spsk. flydende fedtstof

400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt

1 dåse brune bønner i chilisauce (ca. 420 g)

2 laurbærblade, kan udelades

¼ tsk. stødt spidskommen

20 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao

salt, peber

Sådan gør du

Halver løget og skær det i tern. Hak hvidløgene fint. Fjern kerner fra chilipebre, og skær dem i små stykker. Skær persilleroden i tynde stave. Skær bladsellerien i mindre stykker.

Smelt fedtstoffet, og svits løg og hvidløg i et par min. Brun derefter kødet. Tilsæt bønner i chilisauce og krydderier, og lad det simre i ca. 15 min. Tilsæt evt. lidt vand.

Hak chokoladen fint. Kom persillerødder, bladselleri og chokolade i, og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber.

Servering

Server chili con carne med fuldkornsbrød eller -tortilla og salat.