Citronfromage

Desserter og kager

Citronfromage

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

600/145

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

8

g

Protein

20

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 citron, usprøjtet

4 blade husblas

2 bægre pasteuriserede æggeblommer (ca. 60 g)

sødemiddel svarende til 10-15 g sukker, gerne flydende

1 spsk. sukker

2 dl yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt

½ dl piskefløde

2 bægre pasteuriserede æggehvider (ca. 100 g)

Sådan gør du

Pres citronen, og læg husblassen i blød i ca. 5 min. i ½ dl citronsaft. Gem evt. overskydende saft.

Pisk æggeblommer, sødemiddel og sukker godt. Hæld syrnet mælkeprodukt i æggemassen, og pisk blandingen sammen.

Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til bløde toppe.

Smelt husblassen i citronsaften ved svag varme. Hæld blandingen i æggeblommemassen, mens du pisker. Tilsæt ½ tsk. fintreven citronskal, og evt. lidt mere citronsaft, hvis du ønsker en kraftigere citronsmag.

Vend flødeskum og æggehvider forsigtigt i. Fordel evt. blandingen i portionsglas.

Servering

Server citronfromage som dessert. Pynt gerne med tynde strimler af citronskal.

Tip

Du kan bruge Cremefine til piskning i stedet for piskefløde. Så halverer du mængden af fedt.