Couscous-salat

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Couscous-salat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2325/560

kJ/kcal

Energi

40

g

Kulhydrat

26

g

Fedt

35

g

Protein

255

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 person

50 g fuldkornscouscous (ca. ¾ dl)
½ lille bundt broccoli (ca. 125 g)
1 lille løg (ca. 55 g)
½ avocado (ca. 50 g)
1 lille stegt kyllingebryst (ca. 110 g)

 

Marinade
1 lime eller citron
2 tsk. olie
½ tsk. salt
peber

 

Pynt
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sojasovs
¼ dl friske bær, f.eks. blåbær, hindbær eller granatæblekerner (ca. 25 g)

Sådan gør du

Tilbered couscous efter anvisning på emballagen, og afkøl den.

Skær broccoli i meget små stykker, eller blend dem fint. Hak løget fint. Fjern stenen fra avocado, og skær kødet i strimler.

Skær kyllingebryst i tern eller strimler.

Pres saft af citrusfrugten, og pisk den sammen med olie, salt og peber.

Bland couscous, kylling og grøntsager. Vend marinaden i.

Rist solsikkekerner, til de får lidt farve. Tag panden af varmen, og hæld sojasovs ved, mens du rører.

Drys solsikkekerner og bær over salaten.

Servering

Spis evt. fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.