
Cremet kålsalat
Ernæringsindhold
Pr. person
600/145
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
8
g
Fedt
3
g
Protein
220
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
INGREDIENSER
1 lille hvidkål (ca. 600 g)
2 tomater (ca. 150 g)
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
½ rødløg (ca. 50 g)
1 bundt purløg
Dressing
1 citron, saften
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
½ fed hvidløg
1 dl frisk basilikum
2 dl frisk spinat (ca. 60 g)
1 tsk. salt
1 tsk. chili, kan udelades
½ tsk. spidskommen
Sådan gør du
Halver kålen, og fjern stokken.
Snit kålen meget fint i korte strimler.
Skær tomat i små tern og forårsløg i små ringe.
Hak rødløg og purløg fint.
Blend ingredienserne til dressingen sammen, til dressingen er helt ensartet.
Bland grøntsager, purløg og dressing sammen, og lad det trække i ca. 15 min.
SERVERING
Server cremet kålsalat som tilbehør til f.eks. stegt laks eller fjerkræ.
TIP
Riv evt. kålen på den grove side af et rivejern.
Så kan salaten i stedet bruges som dip, evt. sammen med fuldkornsnachos
Lav nachos ved at skære en medium fuldkornstortilla i 8 dele, og rist dem i ovnen ved 180 °C i ca. 12 min. Kom evt. lidt krydderi på dem inden.