Cremet Kaalsalat Web

Cremet kålsalat

Ernæringsindhold

Pr. person

600/145

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

8

g

Fedt

3

g

Protein

220

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 lille hvidkål (ca. 600 g)
2 tomater (ca. 150 g)
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
½ rødløg (ca. 50 g)
1 bundt purløg

Dressing
1 citron, saften
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
½ fed hvidløg
1 dl frisk basilikum
2 dl frisk spinat (ca. 60 g)
1 tsk. salt
1 tsk. chili, kan udelades
½ tsk. spidskommen

Sådan gør du

Halver kålen, og fjern stokken.

Snit kålen meget fint i korte strimler.

Skær tomat i små tern og forårsløg i små ringe.

Hak rødløg og purløg fint.

Blend ingredienserne til dressingen sammen, til dressingen er helt ensartet.

Bland grøntsager, purløg og dressing sammen, og lad det trække i ca. 15 min.

 

SERVERING
Server cremet kålsalat som tilbehør til f.eks. stegt laks eller fjerkræ.

 

TIP
Riv evt. kålen på den grove side af et rivejern.

Så kan salaten i stedet bruges som dip, evt. sammen med fuldkornsnachos

Lav nachos ved at skære en medium fuldkornstortilla i 8 dele, og rist dem i ovnen ved 180 °C i ca. 12 min. Kom evt. lidt krydderi på dem inden.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.