Cremet vintersuppe med chorizo

Varme retter

Cremet vintersuppe med chorizo

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1200/285

kJ/kcal

Energi

31

g

Kulhydrat

8

g

Fedt

17

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1-2 porrer (ca. 300 g)

8-9 jordskokker (ca. 300 g)

1 fed hvidløg, kan udelades

1 spsk. flydende fedtstof

1 dåse hvide bønner (ca. 240 g)

1 tsk. tørret timian eller 3-4 kviste frisk

1 l grøntsagsbouillon

15 rosenkål, friske eller frosne (ca. 200 g)

½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt

salt, hvid peber

1 pakke chorizopølse (80 g) med højst ca. 25 % fedt

Sådan gør du

Skær porrer og jordskokker i mindre stykker. Hak eller pres hvidløget. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet uden at brune dem.

Tilsæt afdryppede bønner, timianblade og bouillon, og kog suppen i ca. 20 min.

Skær rosenkålene i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Optø frosne rosenkål først.

Hæld kogende vand over friske rosenkål, så de bliver lidt møre. Afdryp dem.

Blend suppen, og tilsæt fløden. Tilsæt rosenkål, kog suppen i 2-4 min., og smag med salt og hvid peber. 

Skær chorizopølsen i meget små tern eller tynde strimler, og rist dem, til de er sprøde. Tag dem af panden, og læg dem på fedtsugende papir.

Servering

Server suppen med drys af chorizo og fuldkornsbrød til.

Tip

Du kan anvende lufttørret skinke, f.eks. parmaskinke, eller røget filet i stedet for chorizopølse. Det er mere magert.

Persillerod eller pastinak kan erstatte jordskokker.