Fermenterede rødbeder

Tilbehør, Syltning

Fermenterede rødbeder

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)

75/20

kJ/kcal

Energi

3

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

45

g

Frugt/grønt pr. stk.

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 portioner (ca. 1½ l)

2 store rødbeder (ca. 460 g)
1 æble (ca. 110 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
3 blade kål, f.eks. spids- eller hvidkål (ca. 180 g)
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. hele peberkorn
20 g salt
1-2 dl kogende vand
3 dl koldt vand

Sådan gør du

Fermenterede rødbeder er en form for kimchi, blot lavet med rødbeder i stedet for kål som hovedingrediens. 

Halver rødbederne, og skær dem i små tern. Skær æblet i tynde både med skræl. Halver rødløget, og skær det i tynde både. Pil 3 blade af kålen. Snit de 2 af bladene i tynde strimler.

Kom rødbeder, æble, rødløg og kål i et skoldet patentglas (2 liter). Tilsæt fennikelfrø, peberkorn og salt.

Kom 1-2 dl kogende vand i glasset. Rør blandingen godt sammen, indtil saltet er opløst.

Tilsæt 3 dl koldt vand. Læg det sidste kålblad over blandingen, og pres det ned over grøntsagerne. Der skal være lidt luft øverst i glasset. Luk glasset.

Lad blandingen stå i 5-7 dage ved 18-20° C. Temperaturen er afgørende for, hvor længe rødbederne skal stå. Åbn glasset en gang dagligt.

Smag på rødbederne efter 4-5 dage, og vurder, om de er færdige. De skal stadig boble. Fjern det øverste kålblad.

Stil rødbederne i køleskab, når de er færdige.

Servering

Server fermenterede rødbeder som tilbehør til den varme mad eller som del af en salat.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.