Fish and mushy peas

Varme retter

Fish and mushy peas

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1200/285

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

31

g

Protein

140

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

4 fileter hvid fisk, f.eks. torsk, rødspætte, mørksej (ca. 500 g)
1 citron, usprøjtet
2 dl fuldkornscornflakes (ca. 40 g)
½ dl fuldkornshvedemel (ca. 30 g)
1 tsk. salt
peber
1 æg
500 g ærter, frosne
2 store skalotteløg eller 1 lille almindeligt løg (ca. 50 g)
1 fed hvidløg
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl vand
1 tsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

Gå fisken efter for ben, og dup den tør.

Halver citronen, og riv skallen af den ene halvdel.

Knus cornflakes, og bland dem med fuldkornshvedemel, salt, peber og citronskal.

Pisk ægget.

Vend hvert fiskestykke i ægget, og dernæst i cornflakes.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 15 min. ved 200° C.

Tø ærterne op. Hæld evt. lidt kogende vand over dem, så det går hurtigere.

Snit løg og hvidløg fint, og svits dem i fedtstoffet 2-3 min, uden at de tager farve. Tilføj ærterne og vand, og varm det igennem under omrøring i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen, og mos ærterne groft med en stavblender. Det skal ikke være helt fint, men mest som en grov mos.

Pres saften af en ½ citron.

Tilsæt citronsaft og hvidvinseddike, og smag til.

Servering

Server retten med ovnbagte pommes frites eller kartoffelbåde og en kålsalat.

Tip

For færre kulhydrater kan du erstatte pommes frites med ovnbagte grøntsager.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.