Fisk på grøn bund

Varme retter

Fisk på grøn bund

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

550/130

kJ/kcal

Energi

16

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

3

g

Protein

180

g

Frugt/grønt pr. person

30

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

4 fileter af lys fisk (torsk, kulmule, kuller, sej) (ca. 500 g)

1 usprøjtet lime

2-3 spsk. hakkede krydderurter, friske eller frosne, f.eks. persille, purløg, dild

1 spsk. rasp

4 skiver lufttørret skinke (ca. 60 g)

salt, peber

 

Bund

1 bundt forårsløg (ca. 100 g)

5 gulerødder (ca. 325 g)

1 squash (ca. 285 g)

2 spsk. hakkede krydderurter, friske eller frosne

salt, peber

Sådan gør du

Gå fisken efter for ben, og drys den med groft salt.

Finriv en ½ tsk. skal af limen. Halver limen og pres saften ud. Bland limeskal og -saft sammen med rasp, krydderurter og peber. Dup fisken let med et stykke køkkenrulle. Fordel krydderurteblandingen på halvdelen af fileten, og fold den sammen.

Skær fedtkanten af skinken, og rul 1 skive om hvert stykke fisk.

Bunden

Snit forårsløgene i stykker à ca. 1 cm. Riv gulerødderne groft. Skær squashen i tynde stave. Læg grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad. Rør krydderurter, salt og peber i.

Læg fiskepakkerne ovenpå, og tilbered retten ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille.

Servering

Server fisken på grøn bund med ovnstegte kartofler, f.eks. små saltbagte kartofler, eller salat til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.