Fiskefileter i urtesovs

Varme retter

Fiskefileter i urtesovs

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1150/275

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

3

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

450 g fiskefileter (rødspætte, skrubbe eller ising)

1 spsk. flydende fedtstof

1 skive knoldselleri (ca. 200 g)

2 store gulerødder (ca. 290 g)

1 stor porre (ca. 300 g)

1 lille bundt persille

2½ dl tør hvidvin eller fiskebouillon (vand + terning)

2½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt

salt, peber

evt. jævning

Sådan gør du

Skyl fiskefileterne, og læg dem sammenfoldet i et ovnfast fad. Riv sellerien groft. Skær gulerødderne i små tern eller tynde stave. Snit porren fint.

Svits grøntsagerne i fedtstoffet. Hæld hvidvin eller fiskebouillon ved, og småkog grøntsagerne i 2-3 min. Hæld fløden ved, og smag sovsen til med salt og peber. Jævn evt. sovsen.

Hak persillen og kom den i, inden du hælder urtesovsen over fiskefileterne. Sæt fadet i ovnen ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Servering

Server fiskefileter i urtesovs med kartofler, fuldkornsris eller grøntsagstilbehør og salat.