Frugt Dessert Web

Dessert

Frugtdessert

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

575/135

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

7

g

Protein

125

g

Frugt/grønt pr. stk.

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 portioner

400 g jordbær (ca. 6½ dl)
100 g blåbær (ca. 1½ dl)
25 g mandelsplitter

Marinade
½ citron
3 spsk. koncentreret rabarber- eller hyldeblomstsaft, uden tilsat sukker
evt. sødemiddel, flydende

Creme
2 dl græsk yoghurt 2 %
1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Skær jordbærrene i skiver.

Pres saften af en ½ citron, og rør den sammen med rabarber- eller hyldeblomstsaft. Tilsæt evt. nogle dråber flydende sødemiddel.

Hæld marinaden over bærrene, og lad det trække i mindst ½ time og gerne
længere.

Vend mandelsplitterne i lige inden servering.

Bland græsk yoghurt og vaniljesukker.

Servering

Server bærrene med creme til. Pynt evt. med lidt mynte eller citronmelisse.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.