Fyldte æbleskiver

Desserter og kager

Fyldte æbleskiver

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

200/45

kJ/kcal

Energi

6

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

2

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. person

24

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

35 stk.

125 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
½ tsk. natron
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
5 dl kærnemælk
3 spsk. flydende margarine

 

Fyld
1 æble (ca. 100 g)

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser. Del æggene, og tilsæt blommerne sammen med kærnemælk og margarine. Pisk dejen, til den er fri for klumper. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.

Skræl evt. æblet, fjern kernehuset, og skær kødet i tynde skiver, der halveres.

Anvend en æbleskivepande med slip-let-belægning til bagning. Fordel dejen i hullerne (ca. ½ cm fra kanten), og læg et stykke æble i. Du behøver ikke at tilsætte ekstra fedtstof.

Dejen skal stadig være flydende i midten, så æbleskiverne bliver lukket, når du vender dem.

Servering

Server fyldte æbleskiver lune evt. med syltetøj.

Alternativ

Vaniljesukker kan erstattes af samme mængde fintrevet citronskal eller ½ tsk. stødt kardemomme.