Fyldte hjerter i flødesovs med sellerimos

Varme retter

Fyldte hjerter i flødesovs med sellerimos

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1675/400

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

33

g

Protein

400

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Fyldte hjerter
2 svinehjerter (ca. 580 g)
salt, peber
1 bundt persille
snor eller kødnåle
2 løg (ca. 200 g)
400 g blandede svampe
1 spsk. flydende fedtstof
5 dl vand
2 laurbærblade
2½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
1 spsk. lys sovsejævner
kulør, kan udelades

 

Sellerimos
1 stor knoldselleri (ca. 1 kg)
1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
salt, peber

Sådan gør du

Fyldte hjerter

Åbn hjerterne, skær årestammerne væk, og rens hjerterne grundigt. Dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr hjerterne indvendigt med salt og peber, og fyld dem med hakket persille. Luk dem med snor eller kødnåle.

Skær løgene i strimler og svampene i passende stykker. Steg løg og svampe i en tykbundet gryde i lidt af fedtstoffet. Tag dem op, når de er brunede, og sæt til side.

Brun hjerterne på alle sider i resten af fedtstoffet. Hæld løg og svampe tilbage i gryden, og tilføj vand og laurbærblade. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer, indtil hjerterne er møre. Vend dem en gang imellem.

Tag hjerter og laurbærblade op, og hold hjerterne varme. Bland madlavningsfløde med jævner, tilsæt den, og lad sovsen varme igennem. Smag til med salt og peber, og brug evt. kulør.

Sellerimos

Skær selleri ud i grove stykker, og kog dem i ca. 25 min. i letsaltet vand, til de er møre.

Hæld vandet fra, og mos selleristykkerne. Tilsæt mælk og fedtstof, og smag til med salt og peber.

Servering

Skær hjerterne i skiver, og server dem med sovs, sellerimos og evt. grøntsager.

Tip

Du kan erstatte noget af sellerien med kartofler, hvis du vil have mosen mere ”velkendt”.