Fyldte makreller

Varme retter

Fyldte makreller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1725/410

kJ/kcal

Energi

7

g

Kulhydrat

27

g

Fedt

34

g

Protein

30

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 ferske makreller (ca. 700 g)

½ citron

salt, peber

1 løg (ca. 100 g)

1-2 fed hvidløg

1 tsk. flydende fedtstof

5 soltørrede tomater (ca. 20 g)

½ bundt persille

2 spsk. rugmel (ca. 15 g)

1 tsk. mild paprika

salt, peber

1 spsk. flydende fedtstof

6 tandstikkere eller kødnåle

Sådan gør du

Rens makrellerne, og skær hoved, hale og finner af. Skyl fiskene, og tør dem let med køkkenrulle. Dryp makrellerne med citronsaft, og krydr med salt og peber. Lad fiskene trække i køleskab, mens fyldet laves.

Pil løg og hvidløg, hak dem fint og svits let i fedtstoffet. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Hak persillen. Vend tomater og persille i løgblandingen.

Kom fyldet i bugen af fiskene, og luk med tandstikkere eller kødnåle. Bland rugmel med paprika, salt og peber. Vend makrellerne i melblandingen.

Steg makrellerne i fedtstoffet i 12-14 min. på hver side, til fiskene er møre.

Servering

Server fyldte makreller med råkost og evt. persilledryssede kartofler eller fuldkornsbrød.

Alternativ

Forel eller damørred kan bruges i stedet for makrel. Hvis fiskene er små, beregnes 1 pr. person. Rettens indhold af fedt nedsættes hermed til ca. 13 g og energiindholdet til ca. 1000 kJ pr. person.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.