Glaserede gulerødder med creme

Tilbehør

Glaserede gulerødder med creme

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

775/185

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

6

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

600 g små gulerødder (ca. 16 stk.)
1 spsk. olie


Glasering
1 spsk. olie
2 tsk. honning
1 spsk. æbleeddike
½ tsk. salt
peber


Creme
75 g salattern med højst 17 % fedt
100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
½ bundt persille
salt, peber

Sådan gør du

Steg gulerødderne i olien i ca. 10 min. – afhængig af størrelse.

Bland ingredienserne til glaseringen.

Vend blandingen i gulerødderne de sidste par minutter af tilberedningen.

Creme

Blend salattern og syrnet mælkeprodukt.

Hak persillen, og vend den i blandingen.

Smag til med salt og peber.

Servering

Server glaserede gulerødder som tilbehør til f.eks. fisk, fjerkræ eller en
grøntsagsret.

Tip

Du kan tilberede gulerødderne på en grill i en foliebakke.

image-text
Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater

Appetit på mere sommermad?

Opskriften er fra "Spot på sundhed"

I "Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater" får du 12 lækre opskrifter på tilbehør til grillmad.

Du får også gode idéer til aktiviteter og fællesskaber samt inspiration til, hvordan man kan få nye vaner ind i hverdagen.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.