Gløgg

Drikke

Gløgg

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. glas

625/150

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

1

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 glas

2½ dl vand
1-2 kanelstænger
8 hele nelliker
1 tsk. hele kardemommefrø – kan udelades
evt. strimler af appelsinskal fra en usprøjtet appelsin
1 flaske rødvin (75 cl)
2½ tsk. Perfect Sød eller andet flydende sødemiddel
20 g mandelsplitter (ca. ½ dl)
50 g rosiner (ca. 1 dl)

Sådan gør du

Krydderiekstrakt

Bland vand, krydderier og evt. appelsinskal, og lad det småkoge uden låg i 10-15 min.

Tag krydderier og appelsinskal op, eller si koncentratet.

Gløgg

Tilsæt de øvrige ingredienser. Varm gløggen godt igennem, uden at den kommer op at koge. Smag gløggen til med sødemiddel.

Tip

Kom krydderierne i en tepose, så behøver du ikke at si koncentratet.

Du kan lave koncentratet et par dage i forvejen, og opbevare det i køleskab.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.