Glutenfri groft brød

Brød

Glutenfri groft brød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. skive (ca. 45 g)

500/120

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

42

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

22 skiver

35 g gær

10 g Fiber Husk

2 dl vand

3 dl A38 1,5 %

2 tsk. honning

1½ tsk. salt

½ dl solsikkekerner (ca. 25 g)

½ dl græskarkerner (ca. 25 g)

50 g kikærtemel

50 g quinoaflager

100 g quinoamel

½ dl hørfrø (ca. 30 g)

2 spsk. sesamfrø (ca. 20 g)

300 g glutenfri Finax Melmix

evt. 1 tsk. madkulør

 

Pensling

A38, vand eller 1 æg

Sådan gør du

Fyld gær, Fiber Husk, vand og A38 i røremaskinen, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står, mens maskinen kører.

Hvis man ønsker et brød, der minder om rugbrød, kan man tilsætte kulør. Smør en brødform (ca. 1½ l) godt, og hæld dejen i formen og glat den ud.

Lad dejen hæve ca. ½ time tildækket.

Pensl brødet med A38, vand eller sammenpisket æg.

Stil det i en kold ovn og bag det ved 190° C i ca. 1 time på næstnederste ovnrille.

De sidste 10 min. kan brødet bages uden form.

Afkøl brødet på en rist.

Servering

Glutenfrit groft brød minder om rugbrød og kan serveres til alle måltider.

Alternativ

Kerner og frø kan blendes. Herved fås et brød uden ”korn”.

Groft brød kan fryses. Brødet kan skæres i skiver eller mindre stykker, der fryses ned.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.