Glutenfri gulerodskage

Desserter og kager

Glutenfri gulerodskage

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

675/160

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

3

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

29

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

50 g brun farin

100 g flydende margarine

3 æg

50 g hasselnødder

4 gulerødder (ca. 260 g)

1 appelsin, usprøjtet

225 g glutenfri Finax Melmix

bage- og sødemiddel svarende til 125 g sukker, f.eks. Perfect Fit

1 tsk. stødt kanel

3 tsk. bagepulver

75 g rosiner, kan udelades

 

Glasur

200 g flødeost med højst 17 % fedt

sødemiddel svarende til 50 g sukker

2 tsk. fintreven skal af 1 usprøjtet citron

2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

Pisk farin og margarine, til det er lyst og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.

Hak nødderne groft. Riv gulerødderne groft. Riv skallen af appelsinen fint, og pres saften. Bland melmix, bage-sødemiddel, bagepulver og kanel, og sigt det i dejen. Vend appelsinskal, saft, gulerødder, nødder og rosiner forsigtigt i.

Hæld dejen i en smurt springform (22 cm i diameter), og bag på nederste rille i ovnen ved 180° C i ca. 45 min.

Glasur

Rør flødeost, citronskal og -saft og sødemiddel sammen, og fordel det på kagen, når den er kold. Pynt med reven citronskal og hakkede nødder.

Servering

Glutenfri gulerodskage serveres som et mellemmåltid.