Glutenfri og langtidshævede havreboller

Brød

Glutenfri og langtidshævede havreboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

450/105

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

3

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

36

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

15 stk.

10 g gær
4 dl koldt vand
100 g havregryn, glutenfri (ca. 3 dl)
150 g havremel, glutenfrit
125 g rismel
½ dl hørfrø (ca. 30 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt

 

Pensling
mælk, syrnet mælkeprodukt eller æg

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Den skal være klistret. Dæk skålen, og sæt dejen til hævning i køleskab i mindst 6 timer, gerne natten over.

Sæt dejen med 2 spiseskeer som 16 boller på en bageplade med bagepapir. Skyl evt. skeerne i koldt vand, så kan du lettere forme bollerne. Pensl evt. bollerne med mælk, syrnet mælkeprodukt eller sammenpisket æg.

Stil ovnen på 200° C varmluft, og sæt straks bollerne i ovnen. Bag dem i ca. 25 min. på midterste ovnrille, til de er bagte. Afkøl bollerne på en rist.

Servering

Server havreboller med ost eller pålæg eller som tilbehør til salat eller anden mad.

Opbevaring

Du kan fryse bollerne.

Variation

Erstat 2 dl vand med 2 dl syrnet mælkeprodukt med vaniljesmag og uden tilsat sukker. Tilsæt hakkede nødder eller mandler i stedet for hørfrø. Bollerne bliver lidt søde, og kan spises som de er.

Boller med gluten

Du kan bage bollerne med fuldkornsmel, f.eks. fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel, i stedet for havremel og almindeligt hvedemel i stedet for rismel.

Tip

Du kan bage bollerne i muffinforme.