Glutenfri skinkemuffins

Madpakker

Glutenfri skinkemuffins

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

925/225

kJ/kcal

Energi

38

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

8

g

Protein

20

g

Frugt/grønt pr. stk.

37

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

10 stk.

2 dl mini- eller skummetmælk

25 g gær

2-3 gulerødder (ca. 200 g)

1 spsk. fedtstof

1 æg

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

2 tsk. tørret oregano

100 g hirseflager

200 g fuldkornsrismel

150 g majsstivelse

200 g skinketern

10 muffinforme

Sådan gør du

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Riv gulerødderne fint. Rør alle ingredienserne undtagen skinke godt sammen i en røremaskine eller med håndmikser. Vend skinketern i til sidst.

Fordel dejen i 10 store muffinforme. Lad muffins hæve i ca. 30 min.

Bag muffins ved 200° C i ca. 30 min. på midterste ovnrille.

Servering

Servér glutenfri skinkemuffins til frokost, f.eks. i madpakken eller til et mellemmåltid med grøntsager til.

Opbevaring

Skinkemuffins kan fryses.

Variation

Anvend kyllingekød eller salattern med højst 17 % fedt i stedet for skinketern.

Tip

Brug silikoneforme eller 2 muffinforme inden i hinanden. Ellers flyder dejen let ud under hævningen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.