Grønne bønner med avocadocreme

Tilbehør, Salater

Grønne bønner med avocadocreme

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

500/125

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

5

g

Protein

225

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

500 g grønne bønner, friske eller frosne

½ bundt forårsløg (ca. 50 g)

200 g cherrytomater

8-10 små sorte oliven (ca. 30 g)

 

Avocadocreme

1 avocado (ca. 100 g)

½ citron

1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

salt, hvid peber

Sådan gør du

Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 min. Vandet skal koge, når bønnerne kommes i. Skær evt. bønnerne i mindre stykker.

Snit forårsløgene fint. Halvér cherrytomaterne, eller skær dem i kvarte afhængig af størrelsen. Afdryp olivenene, og skær dem i skiver.

Halvér avocadoen, fjern stenen, og mos kødet med en gaffel. Pres den halve citron, og rør saften i avocadomosen. Tilsæt mælkeprodukt, og smag cremen til med salt og peber.

Bland grøntsagerne med oliven. Fordel avocadocremen over salaten, eller servér den til.

Servering

Servér grønne bønner og avocadocreme som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.

Alternativ

Salaten passer også fint til kogt hamburgerryg eller skinke, f.eks. serveret med kartofler eller fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.