Grøntsager med låg

Tilbehør, Varme retter

Grøntsager med låg

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1000/240

kJ/kcal

Energi

31

g

Kulhydrat

8

g

Fedt

8

g

Protein

190

g

Frugt/grønt pr. person

12

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 stort løg (ca. 210 g)
2 store gulerødder (ca. 290 g)
2 søde kartofler (ca. 260 g)
15 mandler (ca. 15 g)
3 tørrede abrikoser (ca. 20 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. karry
1 tsk. salt
saft af ½ citron, usprøjtet
1 spsk. mangochutney

 

Låg
2 æg
1 rest fuldkornsgrød (ca. 200 g), f.eks. havregrød
1 tsk. revet citronskal
1 tsk. salt
1 spsk. rasp

Sådan gør du

Halver løget, og skær det i tynde skiver. Skær gulerødder og søde kartofler i mindre tern. Hak mandlerne groft, og skær abrikoserne i mindre stykker.

Varm fedtstoffet op, og brænd karryen af. Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i ca. 5 min.

Pres saften af ½ citron, og tilsæt den sammen med mandler, abrikoser og mangochutney.

Lad blandingen simre i yderligere ca. 5 min.

Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfast fad.

Låg

Del æggene, hvider og blommer for sig.

Rør grøden sammen med æggeblommerne.

Riv citronskal, og kom det i grødblandingen. Tilsæt salt.

Pisk hviderne stive, og vend dem i grøden.

Fordel blandingen over grøntsagerne. Drys rasp over.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min. ved 200° C på næstnederste ovnrille.

Servering

Server retten som tilbehør til f.eks. lammekød eller fjerkræ.

Tip

Du kan tilsætte en rest kylling eller skinke til retten.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.