Grøntsagssalat med krydrede croutoner

Tilbehør, Salater

Grøntsagssalat med krydrede croutoner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

575/135

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

3

g

Protein

165

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

3-4 gulerødder (ca. 250 g)
1 stor fennikel (ca. 250 g)
1 rød peberfrugt (ca. 125 g)
5-6 stilke bredbladet persille

 

Marinade
½ lille rødløg (ca. 25 g)
½ citron
1 spsk. olie
2 spsk. vand
salt, peber

 

Krydrede croutoner
2 skiver mørkt rugbrød (ca. 100 g)
1-1½ tsk. stødt koriander

Sådan gør du

Skær gulerødderne i meget tynde stave. Halver fenniklen, og skær rodstokken fra. Snit resten fint. Kog gulerødder og fennikel i letsaltet vand. Vandet skal koge, når du tilsætter grøntsagerne. Tag dem op af vandet, og skyl dem med koldt vand efter 1 min.

Skær peberfrugten i strimler. Hak persillen. Hak løget fint. Pres den halve citron. Bland alle ingredienserne til marinaden, og hæld den over grøntsagerne.

Skær rugbrødet i meget små tern. Bland dem med krydderi i en plastikpose. Fordel croutonerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° C i 12- 14 min., til de er sprøde.

Servering

Server grøntsagssalat med krydrede croutoner som tilbehør til fisk, kylling eller til en grøntsagsret.

Tip

Du kan også anvende croutonerne som drys på suppe.