Gulerodskimchi

Tilbehør, Syltning

Gulerodskimchi

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)

75/20

kJ/kcal

Energi

3

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

45

g

Frugt/grønt pr. stk.

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

25 portioner (ca. 1½ l)

5 store gulerødder (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
1 lille porre (ca. 130 g)
¼ kinaradise (ca. 200 g)
2-3 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
1-2 røde chili
1 dl fiskesauce
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
vand

Sådan gør du

Skær gulerødderne i tynde stave. Brug evt. et mandolinjern. Bland dem med 1 spsk. groft salt, og lad dem trække i en skål i ca. 1 time.

Skær porren i tynde ringe. Skær kinaradisen i tynde stave. Bland hvidløg, ingefær, chili, fiskesauce, sukker og salt i en minihakker.

Skyl gulerødderne i rigeligt koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Bland gulerødder, porre og kinaradise sammen.

Massér krydderiblanding og grøntsager sammen i et par min., gerne med hænderne (brug evt. handsker).

Kom blandingen i et rent, skoldet patentglas, og pres blandingen godt ned i glasset. Fyld op med lunkent vand til kanten af grøntsagerne, hvis væden fra grøntsagerne ikke selv er nok.

Klip et stykke bagepapir ud i en størrelse, der passer til glasset, og placer det ovenpå kimchien. Pres det ned under væsken.

Lad din kimchi stå på køkkenbordet og fermentere i 3-6 dage. Let på låget mindst en gang om dagen for at undgå overtryk.

Smag på din kimchi efter 3-4 dage, og vurder, om den er færdig. Den skal stadig boble.

Opbevar kimchien i køleskab, når den er færdig. Kimchi kan holde sig i flere måneder på køl.

Tip

Du kan købe færdigrevet gulerod i supermarkedet.

Du kan rive kinaradisen på den grove side af et rivejern.

Du kan erstatte noget af gulerødderne med kinakål eller anden kål.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.