Gulerodskimchi

Tilbehør, Syltning

Gulerodskimchi

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)

75/20

kJ/kcal

Energi

3

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

45

g

Frugt/grønt pr. stk.

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

25 portioner (ca. 1½ l)

5 store gulerødder (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
1 lille porre (ca. 130 g)
¼ kinaradise (ca. 200 g)
2-3 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
1-2 røde chili
1 dl fiskesauce
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
vand

Sådan gør du

Skær gulerødderne i tynde stave. Brug evt. et mandolinjern. Bland dem med 1 spsk. groft salt, og lad dem trække i en skål i ca. 1 time.

Skær porren i tynde ringe. Skær kinaradisen i tynde stave. Bland hvidløg, ingefær, chili, fiskesauce, sukker og salt i en minihakker.

Skyl gulerødderne i rigeligt koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Bland gulerødder, porre og kinaradise sammen.

Massér krydderiblanding og grøntsager sammen i et par min., gerne med hænderne (brug evt. handsker).

Kom blandingen i et rent, skoldet patentglas, og pres blandingen godt ned i glasset. Fyld op med lunkent vand til kanten af grøntsagerne, hvis væden fra grøntsagerne ikke selv er nok.

Klip et stykke bagepapir ud i en størrelse, der passer til glasset, og placer det ovenpå kimchien. Pres det ned under væsken.

Lad din kimchi stå på køkkenbordet og fermentere i 3-6 dage. Let på låget mindst en gang om dagen for at undgå overtryk.

Smag på din kimchi efter 3-4 dage, og vurder, om den er færdig. Den skal stadig boble.

Opbevar kimchien i køleskab, når den er færdig. Kimchi kan holde sig i flere måneder på køl.

Tip

Du kan købe færdigrevet gulerod i supermarkedet.

Du kan rive kinaradisen på den grove side af et rivejern.

Du kan erstatte noget af gulerødderne med kinakål eller anden kål.