Hasselback rødbeder

Tilbehør, Varme retter

Hasselback rødbeder

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

750/180

kJ/kcal

Energi

19

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

4

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

12

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

8-10 rødbeder (ca. 800 g)
2 spsk. olie
salt, peber
1 tsk. hvidløgspulver eller granulat
1 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. peanuts
en smule persille

Sådan gør du

Skræl rødbederne, og skær dem evt. i to, hvis de er store. Skær hver rødbede i tynde skiver, men uden at skære igennem i bunden. Placer dem på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad.

Pensl hver rødbede med en smule af olien og drys salt, peber og krydderier på.

Bag rødbederne på midterste rille i ovnen ved 200° C i ca. 1 time. Pensl med olien 2-3 gange undervejs.

Drys hakkede peanuts og persille over inden servering.

Servering

Server hasselback rødbeder som varmt tilbehør, til eksempelvis en steg, fjerkræ eller en grøntsagsret.

Alternativ

Du kan bruge de krydderier, du har lyst til, f.eks. stødt chili, timian eller fennikelfrø.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.