Hellefisk med et strejf af jul

Varme retter

Hellefisk med et strejf af jul

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1250/300

kJ/kcal

Energi

12

g

Kulhydrat

20

g

Fedt

17

g

Protein

120

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

450 g hellefisk


Marinade
2 lime
1 spsk. vand
1 tsk. flydende honning
½ tsk. stødt kanel
salt, peber
2 spsk. mandelflager (ca. 15 g)


Bund
1 rødløg (ca. 100 g)
1 persillerod (ca. 150 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
2 stilke bladselleri (ca. 75 g)

Sådan gør du

Halver limefrugten, pres saften ud, og bland med de øvrige ingredienser til marinaden. Del hellefisken i mindre stykker, læg dem i halvdelen af marinaden, og lad dem trække i mindst 30 min i køleskab gerne længere.

Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skræl persillerod og gulerod, og skær dem i små tern. Snit bladsellerien fint. Bland grøntsagerne, og læg dem i et ovnfast fad. Tag hellefisken op af marinaden, og læg fisken på grøntsagerne. Krydr retten med salt og peber, og drys mandelflagerne over fisken. Hæld marinaden fra fisken og resten af blandingen over grøntsagerne.

Tilbered retten i ovn på næstnederste ovnrille ved 200° C i ca. 25 min., til fisken er mør.

Variation

Du kan bruge andre slags fast fisk som f.eks. torsk.

Servering

Server retten som frokostret med salat og evt. fuldkornsbrød til.