Hveder med fuldkorn

Brød

Hveder med fuldkorn

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

875/230

kJ/kcal

Energi

33

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

7

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

45

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

10 stk.

1 dl skummet- eller minimælk

1 dl vand

50 g gær

1 æg

2 spsk. flydende margarine

½ tsk. salt

1 spsk. sukker

1 tsk. stødt kardemomme

250 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)

ca. 225 g hvedemel (ca. 3⅔ dl)

Sådan gør du

Lun mælk og vand, til det er lillefingervarmt, og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning, tildækket, et lunt sted i ca. 30 min.

Slå dejen ned, og del den i 10 stykker, der trilles til boller. Sæt bollerne med ca. ½ cm’s mellemrum på en bageplade med bagepapir.

Hæld kogende vand i en bradepande, og sæt bagepladen med bollerne ovenpå. Dampen får bollerne til at hæve mere. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Pensl dem evt. med mælk eller vand, og bag dem ved 200⁰ C i 15-18 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl hvederne på en bagerist.

Servering

Skær hvederne over, og rist dem evt. Server dem som et mellemmåltid.

Bemærk, at hvederne kan fryses ned, og let tøs op igen ved lejlighed.

Fakta

Hvid hvedemel er et fuldkornsmel. Du kan anvende andre typer af fuldkornsmel, f.eks. grahamsmel, så bliver hvederne grovere i udtrykket.