Indisk dahl med yoghurtdip

Vegetar, Varme retter

Indisk dahl med yoghurtdip

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1700/450

kJ/kcal

Energi

47

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

30

g

Protein

355

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 spidskål (ca. 800 g)
1 stort løg (ca. 210 g)
1½ spsk. flydende fedtstof
1 spsk. karry
1 spsk. revet frisk ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
200 g røde linser (ca. 2½ dl)
5 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater med chili (400 g)
salt, peber

 

Yoghurtdip
1 skive spidskål
3 dl græsk yoghurt 2 %
1 agurk (ca. 285 g)
1 fed hvidløg
evt. stødt spidskommen
salt, peber

Sådan gør du

Skær en skive af spidskålen, og gem den til yoghurtdip. Snit resten af kålen. Halver løget, og skær det i tern.

Brænd karryen af i olien i en gryde, og tilsæt de øvrige krydderier. Lad dem stege med i ca. 1 minut.

Tilsæt kål og løg, og svits dem i krydderierne i et par min., indtil spidskålen er faldet lidt sammen.

Skyl linserne grundigt i koldt vand. Tilsæt dem, bouillon og hakkede tomater til retten. Lad den simre under låg i ca. 45 min. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis den bliver for tyk.

Smag retten til med salt, peber og evt. flere krydderier.

Yoghurtdip

Snit spidskålen helt fint.

Riv agurken groft. Læg den i en sigte, og pres saften ud.
Pres hvidløget.

Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt, peber og evt. spidskommen.

Servering

Server salat og evt. fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.