Jordskoksuppe med fisk

Varme retter

Jordskoksuppe med fisk

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1125/265

kJ/kcal

Energi

25

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

24

g

Protein

288

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

12-15 jordskokker (ca. 250 g)
1 porre (ca. 125 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 lille fed hvidløg
½ dåse flåede tomater, gerne hakkede (200 g)
1 l fiskebouillon
¼ tsk. tørret basilikum
200 g mager fiskefilet, f.eks. torsk, sej, fladfisk
salt, peber

Sådan gør du

Skrub jordskokkerne godt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Rens porren, og skær den i ½ cm tykke skiver. Svits porreringe og jordskokker let i fedtstoffet - skal ikke brunes. Pil hvidløget, pres og svits det med et øjeblik. Tilsæt tomater med saft, bouillon og krydderier. Lad suppen småkoge i ca. 15 min.

Skær fisken i tern, og kom dem i suppen, der trækker under låg ved eftervarmen i yderligere ca. 5 min. Smag suppen til.

Servering

Server jordskoksuppe med fisk som hovedret med fuldkornsbrød.

Obs.

Jordskokker indeholder kulhydratet inulin, der ikke bliver omsat i fordøjelsessystemet. Hvis du tæller kulhydrat, skal du derfor ikke tælle alle kulhydrater med fra jordskokker.

Variation

1-2 dl fiskebouillon kan erstattes af 1-2 dl tør hvidvin.