Juleråkost med appelsin og lakrids

Tilbehør, Salater

Juleråkost med appelsin og lakrids

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

600/145

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

3

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

12

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

3 appelsiner, gerne stenfri (ca. 300 g)
3 tørrede dadler (ca. 25 g)
1-2 rødbeder (ca. 150 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
6 valnøddekerner
2-3 tsk. snittet lakridsrod

Sådan gør du

Skær top og bund af appelsinerne og skær derefter resten af skrællen af med en savtakket kniv. Det hele skal med. Skær de enkelte både ud, og del dem på midten til små bidstørrelser. Fjern evt. kerner.

Skær dadlerne på langs til små strimler, og vend dem i appelsinerne. Riv rødbeder og gulerødder groft, og vend det i frugten. Hak valnødderne groft, og bland dem i.

Snit lakridsroden fint, og drys det i råkosten efter smag.

Servering

Server juleråkost med appelsin og lakrids til julefrokosten sammen med f.eks. medister, frikadeller eller til ande- eller oksesteg.

Tip

Det kan være en fordel først at tilsætte rødbeden lige inden servering. Så når farven fra rødbeden ikke at smitte af på de andre ingredienser, og salaten bliver frisk og farverig at se på.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.