Kalkunbøffer med bløde løg

Varme retter

Kalkunbøffer med bløde løg

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

750/180

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

19

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 personer (som frokostret)

kalkunschnitzler (ca. 300 g)
6 skiver serrano- eller parmaskinke (ca. 80 g)
1 spsk. flydende fedtstof
salt, peber

 

Bund
1 appelsin
1 citron
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
peber
2-3 rødløg (ca. 300 g)
3 persillerødder eller pastinakker (ca. 300 g)
2-3 stilke frisk rosmarin eller ½ tsk. tørret efter smag
1 spsk. balsamicoeddike

Sådan gør du

Skær schnitzlerne midtover, og vikl et stykke skinke om hvert stykke. Steg bøfferne i fedtstoffet i 1-2 min. på hver side. De skal være brune, men ikke gennemstegte. Krydr med salt og peber.

Pres appelsinen og citronen. Kog saften op med sukker, salt og peber. Snit rødløgene i tynde både. Skær persillerødderne i tynde stave. Bland grøntsagerne i lagen, og kog i ca. 5 min. med låg. Tilsæt rosmarin og balsamico.

Fordel blandingen i et ovnfast fad, og læg kalkunbøfferne oven på. Drys lidt friske rosmarinblade over. Sæt fadet i ovnen ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.

Servering

Server kalkunbøffer med bløde løg som en frokostret med rugbrød.

Tip

Du kan forberede retten i fadet, og tilberede den i ovnen, når gæsterne kommer.

Alternativt kan du stege kalkunbøffer og grøntsager helt færdige på panden og i gryden og servere retten direkte.

Som middagsret rækker portionen til 4 personer.