Fyldt Kalkunbryst (1)

Aftensmad

Fyldt kalkunbryst med fondant rodfrugter

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1825/435

kJ/kcal

Energi

33

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

43

g

Protein

110

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 kalkunbrystfilet (ca. 800 g)

½ bakke champignon (ca. 100 g)

1 spsk. frisk timian

1-2 fed hvidløg

5 soltørrede tomater i olie (ca. 50 g)

100 g naturel flødeost med højst 17 % fedt

1 bæger æggehvide (ca. 50 g)

1 pakke serranoskinke (60 g)

 

Fondant rodfrugter

2 små bagekartofler (ca. 350 g)

3 store pastinakker (ca. 600 g)

2 store søde kartofler (ca. 320 g)

2 spsk. flydende fedtstof

½-1 grøntsagsbouillon

Sådan gør du

Skær en dyb lomme i kalkunbrystet og fold kødet ud, og bank det så fladt som muligt. Krydr med salt og peber på begge sider.

Rens champignon, og skær dem i små tern. Steg dem på en pande, til de har mistet en del volumen og væske. Tilsæt lidt salt, samt timian og hakket hvidløg, og steg yderligere i et halvt minut. Lad blandingen køle af. Dræn tomaterne for olie, og hak dem fint. Tilsæt dem til champignonblandingen sammen med flødeost og æggehvide. Smag til med salt og peber.

Smør blandingen på kalkunbrystet, og fold det stramt sammen. Luk evt. med kødnåle.

Pak serranoskinken tæt rundt om kalkunen. Steg kalkunbrystet i varmluftsovn ved 190 °C i 40-45 min., eller indtil kernetemperaturen når 75 °C.

Fondant rodfrugter
Skræl kartofler, pastinak og søde kartofler, og skær en smule af enderne af, så de bliver flade. Skær dem i tykke skiver på ca. 3 cm.

Steg skiverne på begge sider i fedtstoffet ved middel varme, til de er gyldenbrune. Krydr med salt og peber.

Tag rodfrugterne af panden, og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt bouillon til halvvejs op ad skiverne. Bag i ovnen ved 190 °C i ca. 45 min.

Servering

Server fyldt kalkunbryst og fondant rodfrugter som hovedret med enten en salat eller grøntsager til.

Tip Info

Tip

Du kan også bruge f.eks. persillerødder, gulerødder og rødbede til fondant rodfrugter.

image-text
KEND DINE KULHYDRATER Forside

Kulhydrater og blodsukker

Kend dine kulhydrater er den nye kogebog, der giver tips til at spise færre kulhydrater og til at vælge kulhydrater af høj kvalitet. Samt 26 lækre opskrifter til inspiration til dagens måltider, udviklet med afsæt i de diabetesvenlige kostråd.

Medlemspris: 69 kr.

Ikke-medlem: 109 kr.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.