Kalkungryde med grønt

Varme retter

Kalkungryde med grønt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1200/285

kJ/kcal

Energi

19

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

31

g

Protein

225

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 kalkunbryst (ca. 900 g)
1 tsk. røget paprika
1 spsk. flydende fedtstof
2 porrer (ca. 400 g)
2 pastinakker eller persillerødder (ca. 200 g)
3 store gulerødder (ca. 300 g)
4 dl vand eller hønsebouillon
1 citron, usprøjtet
2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
2-3 laurbærblade
jævning
salt, peber

Sådan gør du

Gnid kalkunbrystet med paprika, salt og peber. Brun det let på alle sider i fedtstoffet.

Skær porrerne i 1 cm tykke skiver. Skær pastinakker og gulerødder i grove stykker. Kom grøntsagerne ved kalkunbrystet, og svits dem i ca. 2 min. Hæld vand eller bouillon i.

Skær citronen i kvarte, og tilsæt dem sammen med timian, laurbærblade, salt og peber. Lad retten småkoge med låg i 50-60 min.

Tag kalkunbrystet op, tildæk det, og lad det trække. Tag citronerne op. Tilsæt jævning, og lad sovsen koge igennem. Smag retten til.

Servering

Skær halvdelen af kødet i tynde skiver. Server retten med f.eks. kogte kartofler, ovnstegte rodfrugter eller en grøntsagsmos.

Variation

Kalkunbryst kan erstattes af et stykke skinkesteg eller 2 store kyllingebrystfileter. Tilberedningstiden er så ca. 45 min.

Du kan bruge løg i stedet for porrer.

Knoldselleri kan anvendes i stedet for pastinakker eller persillerødder.

Tip

Resten af kalkunbrystet kan du spise til middagsmad dagen efter.

Du kan også bruge det som pålæg på rugbrød, i sandwich, madtærte m.m.

Du kan tilberede retten i en stegeso eller støbejernsgryde i ovnen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.