Kanelsnegle

Desserter og kager

Kanelsnegle

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

375/90

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

2

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

45

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

50 g flydende margarine

1½ dl skummet- eller minimælk

½ pakke gær (25 g)

¼ tsk. salt

2 spsk. sukker

sødemiddel svarende til 20 g sukker, f.eks. ½ tsk. Perfect Sød

ca. 150 g hvid fuldkornshvedemel

ca. 150 g hvedemel

 

Fyld

60 g minarine

2 tsk. Perfect Strø

½ spsk. stødt kanel

Sådan gør du

Dej

Varm mælken, til den er håndvarm. Opløs gæren i mælken. Tilsæt margarine, sukker, salt, sødemiddel og mel. Hold lidt af melet tilbage.

Ælt dejen grundigt. Rul den ud på et meldrysset bord ca. 30 x 40 cm.

Fyld

Stryg minarinen udover. Drys sødemiddel og kanel over. Rul dejen sammen til en tyk pølse, og skær den i 2 cm brede skiver med en skarp kniv. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.

Stil til hævning ca. 45 min.

Pensl med mælk. Bag midt i ovnen ved 200° C i 12-15 min.

Tip

Skiverne kan med fordel lægges i muffinforme inden hævning, så de bevarer en flot form.