Kartoffelporresuppe

Varme retter

Kartoffelporresuppe

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1300/230

kJ/kcal

Energi

43

g

Kulhydrat

8

g

Fedt

12

g

Protein

190

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

3 porrer (ca. 430 g)
600 g kartofler, gerne melede
2 store persillerødder (ca. 320 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1¼ l grøntsagsbouillon
2 dl skummet- eller minimælk
salt, peber
¼ tsk. revet muskatnød
4 skiver bacon, gerne backbacon (ca. 80 g)
1 bundt purløg

Sådan gør du

Skær porrerne i skiver. Skær kartofler og persillerødder i tern. Svits porrerne i fedtstoffet i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt kartofler og persillerødder, og svits videre i et par min. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i ca. 30 min. under låg.

Kom mælken i, og kog op. Blend suppen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Steg baconskiverne på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir, og bræk dem i mindre stykker. Drys baconen over suppen, og pynt med klippet purløg lige inden servering.

Servering

Server kartoffelporresuppe med fuldkornsbrød, f.eks. ristet rugbrød.

Variation

Du kan erstatte persillerødder med pastinak eller selleri.

Tip

Kartoffelporresuppe kan også serveres som en forret. Portionen rækker da til 6-8 personer.