Kartoffelsild

Kolde retter, Madpakker og pålæg

Kartoffelsild

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion (50 g kartoffelsild)

250/60

kJ/kcal

Energi

5

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

3

g

Protein

8

g

Frugt/grønt pr. stk.

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 650 g

2-3 marinerede sildefileter (ca. 175 g drænet vægt)

 

Dressing
2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
½-1 spsk. sildelage
1 tsk. sennep efter smag
salt, hvid peber
1-2 kogte, kolde kartofler (ca. 100 g)
1 lille stykke agurk (ca. 50 g)
½ rødløg (ca. 65 g)


Pynt
1 hårdkogt æg
karse, dild eller persille

Sådan gør du

Afdryp sildefileterne, og skær dem i mindre stykker.

Rør ingredienserne til dressingen godt sammen.

Skær kartofler og agurk i små tern. Hak løget, eller skær det i tynde ringe.

Bland sild og grøntsager i dressingen, og smag til.

Skær ægget i både. Pynt retten med æg og karse eller klippet dild eller persille.

Servering

Server kartoffelsild til rugbrød.