Kartoffeltærte

Varme retter

Kartoffeltærte

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1675/400

kJ/kcal

Energi

40

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

20

g

Protein

75

g

Frugt/grønt pr. person

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Dej
1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 1,5 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
75 g fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel (ca. 1¼ dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
1 spsk. nigellafrø, kan udelades
½ tsk. salt

 

Fyld
6-7 små kartofler (ca. 250 g)
1 bundt forårsløg (ca. 100 g)
3 gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk. flydende fedtstof
3 æg
1 lille bæger hytteost 4,5 % fedt (ca. 250 g)
1 spsk. majsstivelse
4-5 stilke frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 tsk. salt
¼ tsk. peber

Sådan gør du

Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.

Smør et tærtefad på 22 cm i diameter. Rul dejen ud, og læg den i fadet, eller tryk den ud direkte i fadet.

Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.

Skær kartoflerne, gerne med skræl på, i mindre stykker. Snit forårsløgene. Riv gulerødderne groft, eller skær dem i små tern.

Svits kartoflerne i fedtstoffet i ca. 5 min.

Tilsæt forårsløg og gulerødder, og svits i yderligere ca. 3 min.

Kom krydderier ved, og smag til. Lad blandingen afkøle lidt, inden du fordeler den på tærtebunden.

Pisk æg, hytteost og majsstivelse sammen. Hæld det over grøntsagerne.

Bag tærten færdig ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 30 min., til æggemassen er stivnet.

Servering

Server tærten med grøntsager eller råkost til. 

Variation

Brug løg, rødløg eller porre i stedet for forårsløg.

Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af fennikel eller rødbede.

Tip

Du kan grille ekstra gulerødder, rødbeder m.m. skåret i stave og penslet med olie i ovnen og servere som tilbehør.