Kimchi

Syltning, Tilbehør

Kimchi

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person (½ dl, ca. 50 g)

75/15

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

50

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 7½ dl

1 stort spidskål eller ½ stort hvidkål (ca. 1300 g)
3 spsk. salt uden tilsætning af jod
1 stor gulerod (ca. 150 g)
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
1-2 røde chilipebre
6-8 fed hvidløg (ca. 20 g)
ca. 3 cm frisk ingefær (ca. 30 g)

Sådan gør du

Snit kålen. Tilsæt salt, og gnub/ælt kål og salt grundigt sammen, til der drypper saft fra kålen. Saften skal blive i kimchien.

Riv guleroden groft. Snit forårsløgene fint. Fjern evt. kernerne fra chilipebrene, og skær pebrene i små stykker. Pres hvidløgene, eller hak dem fint. Riv ingefæren fint. Bland det hele med kålen, og ælt det igennem. Brug evt. gummihandsker, da især chilien kan svie.

Fyld kimchien i et rent, skoldet glas (ca. 1 l), og pres blandingen godt sammen. Den skal være dækket af lagen. Glasset må ikke fyldes helt, da blandingen udvikler luft under gæringen. Luk glasset. Åbn evt. glasset, og luk luften ud hver dag, hvis det bobler meget. Lad blandingen stå i 3-6 dage ved 18-20° C. Temperaturen er afgørende for, hvor længe kimchien skal stå.

Smag på den efter 3-4 dage, og vurder om den er færdig. Den skal stadig boble.

Stil kimchien i køleskab, når den er færdig.

Servering

Server kimchi som stærkt tilbehør til f.eks. risretter, sushi eller en grøntsagsret.

Du kan også blande lidt kimchi i en salat af bønner eller kål i stedet for at bruge dressing.

Opbevaring

Kimchi kan holde sig i flere måneder i køleskabet.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.