Kinapande

Varme retter

Kinapande

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1025/255

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

26

g

Protein

195

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 spsk. flydende fedtstof
350 g svinekød i strimler eller tern
1 stort løg, evt. rødløg (ca. 210 g)
2 store gulerødder (ca. 290 g)
½ lille spidskål (ca. 280 g)
150 g edamamebønner uden bælg
2 spsk. soyasauce
1-2 tsk. fintreven frisk ingefær efter smag
salt, peber

Sådan gør du

Steg kødet i halvdelen af fedtstoffet i 2-3 min. Tag det af, og hold det varmt.

Snit løget fint, eller skær det i helt tynde både. Skær gulerødderne i tynde skiver eller i stave. Snit spidskålen.

Svits grøntsagerne i resten af fedtstoffet i 2-3 min. Tilsæt edamamebønner, soyasauce og krydderier, og lad retten småkoge i 2-3 min.

Kom kødet ved, og varm godt igennem.

Servering

Server kinapande med fuldkornsnudler eller -ris, og evt. fuldkornsbrød.

Variation

Du kan anvende kalkunkød eller kyllingebryst i stedet for skinkekød.

Varier grøntsagerne efter årstiden, f.eks. forårsløg, porre, blomkål, grønne bønner, fennikel, pastinak m.m.

Ærter kan erstatte edamamebønner.

Du kan bruge fiskesauce eller østerssauce i stedet for soyasauce.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.