Kødsovs med grønt

Varme retter

Kødsovs med grønt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1050/250

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

19

g

Protein

240

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 løg (ca. 200 g)
1-2 fed hvidløg
1 spsk. flydende fedtstof
250 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
3 gulerødder (ca. 200 g)
¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
1 dåse flåede tomater, gerne hakkede (400 g)
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
3 dl vand
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika
evt. ½ tsk. sukker
1 tsk. salt
peber

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg, og svits det i fedtstoffet sammen med kødet. Riv gulerødderne groft, og tilsæt dem. Snit hvidkålen meget fint. Brug evt. en foodprocessor. Tilsæt kålen, og svits den med.

Kom tomater, tomatpuré, vand og krydderier ved, og kog sovsen i mindst 15 min., gerne længere. Smag sovsen til, evt. med sukker og flere krydderier.

Servering

Server kødsovs med grønt med fuldkornsspaghetti eller grøntsagsspaghetti, salat og evt. fuldkornsbrød og oliven.

Tip

Du kan også bruge kødsovsen til at lave lasagne af.

Lav gerne dobbelt portion kødsovs, og frys evt. halvdelen ned. Så har du nem og hurtig mad senere.